1011 PN is een postcode bij adres Amstel in Amsterdam

Meer informatie over postcode 1011PN

Op deze pagina vind u alles over de postcode 1011PN, de postcode 1011PN ligt in de gemeente Amsterdam. Deze postcode hoort bij 1 straat: Amstel.

Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Amsterdam
Woonplaats: Amsterdam
straat: Amstel

Hoeveel huisnummers zijn er in de Amstel? 2

nummers:
1 ,
3 ,
Brievenbus in de buurt van de postcode 1011 PN.

De meest dichtbijzijnste Brievenbus voor de postcode 1011PN ter Amsterdam is brievenbus Jodenbreestraat op 132 meters afstand.

Brievenbus Jodenbreestraat

Amsterdam, Jodenbreestraat 96
1011 NS

Brievenbus Rusland

Amsterdam, Rusland 26
1012 CL

Brievenbus Oudeschans

Amsterdam, Oudeschans 35
1011 KT

Brievenbus Nieuwmarkt

Amsterdam, Nieuwmarkt 4
1012 CR

Postkantoor in de buurt van de postcode 1011 PN.

De meest dichtbijzijnste Postkantoor voor de postcode 1011PN ter Amsterdam is postkantoor Double M op 61 meters afstand.

Postkantoor Double M

AMSTERDAM, Waterlooplein 31
1011 NZ

Postkantoor Primera

Amsterdam, Waterlooplein 169
1011 PG

Postkantoor Gebroeders Winter Singel

Amsterdam, Singel 250
1016 AB

Postkantoor Service Point Amsterdam CS

Amsterdam, De Ruijterkade 26
1012 AA

Businesspoint in de buurt van de postcode 1011 PN.

De meest dichtbijzijnste Businesspoint voor de postcode 1011PN ter Amsterdam is businesspoint Nicecopymail op 2408 meters afstand.

Businesspoint Nicecopymail

Amsterdam, Asterweg 14
1031 HN

Businesspoint Post & Office

Amsterdam, Koningin Wilhelminaplein 17
1062 HJ

Businesspoint Office Centre

Amsterdam, Zekeringstraat 49
1014 BP

Businesspoint Office Centre

Amsterdam-Duivendrecht, De Flinesstraat 1
1114 AL

Pakketpunt en pakketautomaat in de buurt van de postcode 1011 PN.

De meest dichtbijzijnste Pakket voor de postcode 1011PN ter Amsterdam is pakketpunt en pakketautomaat Sigarenmagazijn Het Bommetje op 431 meters afstand.

Pakketpunt en pakketautomaat Sigarenmagazijn Het Bommetje

Amsterdam, Reguliersbreestraat 49
1017 CM

Pakketpunt en pakketautomaat Eerlijk - Coffee.Cuisine.Coaching

AMSTERDAM, Weesperstraat 101
1018 VN

Pakketpunt en pakketautomaat Secret Village Bikeshop

Amsterdam, Reguliersdwarsstraat 50
1017 BM

Pakketpunt en pakketautomaat SPAR city Warmoesstraat

Amsterdam, Warmoesstraat 98
1012 JH
Postcode zoeken bij adres

Adres zoeken bij postcode

Postcode zoeken bij adres en adres vinden bij postcode in Nederland

Met OnlinePostcodeZoeken.nl vind je snel de juiste postcode van een adres. Onze zoekmachine heeft handige, snel te vinden en uitgebreide informatie over locaties en adressen in Nederland. Deze data helpt je vinden in welke provincie, gemeente of stad ligt postocode wat je zoekt. Er is ook te vinden alle straten, huisnummers dat je makkelijk de adresgegevens kan controlleren.
We hebbeb een unieke oplossing voor je, als je zoekt een brievenbus of postkantoor in je buurt. Typ je je adress of postocode en in minder dan een second heb je een lijst van brievenbussen, postkantoren en andere postgerelateerde locaties in je buurt met een afstand en looptijd.
Online postcode zoeken bij adres?

OnlinePostcodeZoeken.nl hebt antwoorden op je vragen
  • postcode zoeken nederland
  • postcode zoeken op adres
  • postcode zoeken bij adres
  • adres bij postcode zoeken
  • straat bij postcode zoeken
  • postcode zoeken uitgebreid
  • brievenbus zoeken
  • postkantoor zoeken
  • adres zoeken bij postcode


Postcode zoeken bij adres in Nederland

Ben je opzoek naar een Nederlandse postcode bij plaats? In onze postcode zoeksysteem vul je zoveel mogelijk informatie in over de postcode en plaats die je zoekt. Is het provincie, de woonplaats, de straatnaam, dan vul je onze adres en postocde zoeksysteem in om de juiste postcode te vinden. Wij hebben ook mogelijk gemaakt dat je de postcode check juist andersom wilt uitvoeren. Vul je juist een postcode in. Onze adres en postocde database verzamelt direct de provincie, de plaats en de straatnaam die bij deze postcode horen. Zo zie je direct uit welke plaats die postcode komt. Bekijk onze meest gezochten postcode bij plaats in Nederland.

Meer informatie over de postcode

In 1977 werd de postcode in Nederland geïntroduceerd. Deze zogenaamde ‘postcode’ bestaat uit vier cijfers gevolgd door twee letters. De twee cijfers waar de postcode mee begint geeft de regio aan, de twee cijfers die daarna volgen geven de cijfers van de wijk aan. De daarna gevolgde twee letters tonen de buurt met de bijhorende straat aan. Soms komt het voor dat bepaalde letters niet gebruikt worden, zo worden de lettercombinaties SA, SD en SS niet gebruikt. Ook werden de letters F, I, O, Q, U en Y tot 2005 niet gebruikt. Door een wijziging in het beleid van de postcodes zijn deze letters wel toegestaan als letters in postcodes.

Soms komt het wel eens voor dat post wordt verstuurd waarop het ontvangst adres niet helemaal of volledig onduidelijk is. Om toch te proberen de post naar de ontvanger te krijgen word de post waarbij dit het geval is doorgestuurd naar 2500 NA, dit is een locatie in Den Haag. Op die bepaalde locatie in Den Haag wordt dan onderzocht als het toch nog mogelijk is dat de post wordt verstuurd. Soms komst het dan toch helaas voor dat de geadresseerde en afzender niet achterhaald kan worden. Als dat gebeurt wordt de post vernietigd.

Sommige straten waar het voorkomst dat de straat uit zowel even als oneven huisnummers bestaat zijn voorzien van verschillende postcodes. Zo hebben de huizen met een even nummer een andere postcode dan de huizen met een oneven nummer in die straat. Vaak komt het ook voor dat straten in bepaalde blokken zijn verdeeld. Dit maakt het voor de postbezorger makkelijker om de post te bezorgen. De postcode gezamenlijk met het huisnummer worden samen een unieke code voor elk adres. Zo heeft elk adres een eigen unieke code namelijk een postcode. Niet worden de postcode alleen voor post gebruikt. Zo komt het ook voor dat de postcode wordt gebruikt voor de bewegwijzering van een wijk. Meestal worden dan de laatste een of twee cijfers van de postcode gebruikt. Het kan voorkomen dat een postcode meerdere keren gebruikt wordt voor straten. Nu is het wel altijd zo geregeld dat de starten voorzien zijn van huisnummers die niet hergebruikt mogen worden. Zo houd toch iedereen zijn eigen unieke (post)code.

Postcodes kunnen gekoppeld worden aan coördinaten. Hiervan zijn bestanden in Nederland te krijgen. Dit wordt dan gedaan in het Rijksdriehoeksstelsel. Hiermee kunnen weer verschillende gegevens gekoppeld worden met behulp van geografische informatiesystemen. Zo kunnen we er achter komen hoeveel bewoners er zijn per oppervlakte.

De nummers in een postcode in Nederland kunnen tussen 1000 tot en met 9999 liggen. In 2010 waren er maar liefst 4900 verschillende combinaties. Dit is ook te zien in de volledige postcode lijst van Nederland. Er bestaat een postcodeboek. Deze is helaas maar een keer uitgegeven, namelijk in 1978. Dit was een jaar na de introductie van de postcode in Nederland. Gelukkig kwam er wel per jaar een toevoeging uit voor het postcodeboek zodat de nieuwe straten ook gevonden konden worden.